22 Kasım 2011 Salı

"Leyla'nın Evi"...ALMANYA YOLCUSU


Türk Tiyatrosu'nun en değerli oyuncularıyla sergileyerek izleyiciyle buluşturan Tiyatrokare, “Leyla’nın Evi”nin Avrupa galasını Hamburg’da yapacak

Yirmi yıldır Dünya Tiyatrosu'nun en önemli yapıtlarını, Türk Tiyatrosu'nun en değerli oyuncularıyla sergileyerek izleyiciyle buluşturan Tiyatrokare, “Leyla’nın Evi”nin Avrupa galasını Hamburg’da yapacak.

Yurtiçi ve yurtdışı festivallerden davet alan oyun; sezon içinde Almanya, İsviçre, Belçika, Fransa ve İngiltere’nin de aralarında bulunduğu birçok ülkede sergilenecek. Zülfü Livaneli'nin yazıp, Nedim Saban'ın yönettiği; Nurullah Tuncer’in dekor tasarımına imza attığı, Zülfü-Ferhat Livaneli’nin müziklerini yaptığı; Celile Toyon, Ayça Varlıer, Nuri Gökaşan, Halim Ercan, Ethel Mulinas, Meral Asiltürk, Ergin Kılıkçıer, İsmail Karaer, Gökçer Genç, Dicle Alkan’ın rol aldıkları “Leyla’nın Evi” 25 Kasım Cuma akşamı Almanya’da Hamburg CCH Saal 2’de tiyatro severlerle buluşacak.

Ayça Varlıer’e Afife Jale, Sadri Alışık, Vasfi Rıza Zobu ve Lions Ödülü kazandıran “Leyla’nın Evi”nde çeşitli hilelerle evi elinden alınan bir İstanbul hanımefendisinin Boğaziçi’ndeki yalısını terk ederek, Beyoğlu'nun arka sokaklarında yaşamak zorunda kalması anlatılıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2009 Jan Jan KızLAr Fan Sohbet Jan Jan Kızlar Dinle